Jim Self (Mastering Alchemy)Seberozvoj

Vyšší smysl ega

Vyšší smysl ega

Sigmung Freud a tradiční psychologie má svou vlastní definici ega, přesto se pojďme podívat na toto téma více do hloubky a zkusme nalézt jeho opravdový smysl v našich životech.

Každý z nás má v 3. dimenzi aspekt, který nazýváme ego. Většina z nás byla vedena k víře, že ego představuje problém a je to něco, co bychom měli eliminovat a odprostit se od něho. Mnozí lidé jej také vnímají jako nepřítele svého duchovního rozvoje a vedou s ním nekonečné bitvy. Ego je obviňováno z našich společenských trablů. Nutí nás prý říkat a dělat věci, které nejsou v souladu s naším nejvyšším dobrem.

Lze říci, že během dne dokážeme pozorovat, když ostatní jednají na základě svého ega – tohoto nevědomého „démona“. Duchovním cílem většiny tradic je tedy jeho rozpuštění, jakmile se tak stane, může člověk zažít ukotvení svého Vyššího Já na Zemi.

Podívejme se však na tento náš aspekt z trochu jiného úhlu. Zkusme zvážit následující.

Ego jako důležitá součást našeho života, duchovní a fyzické zkušenosti – ne tedy něco, čeho bychom se měli zbavit.

I ego má svou roli a je tu z nějakého důvodu. Jakmile začnete vibrovat na vyšších úrovních energie a světla, zjistíte, že ego je ve skutečnosti součástí vaší duše i jejího plánu. Úmyslně jste jej začlenili do vaší zkušenosti třetí dimenze jako důležitý a hodnotný nástroj. Místo toho, abyste s ním tedy bojovali, můžete jej vidět jako další nástroj ve vaší výbavě. Jeho cílem je vás testovat; dávat vám podnětné otázky na vaší cestě, abyste si lépe ujasnili své schopnosti, perspektivu i stav bytí. Úkolem ega je pomoci vám postoupit do vyšších a lepších platforem – stát se tím/tou, kým jste sem ve skutečnosti přišli být.

Představte si na okamžik, že byste se chtěli stát mistrem v oboru zahrádkářství. Chtěli byste se naučit, jak pěstovat zeleninu v oblasti, kde se často mění počasí. Vaší každodenní výzvou by bylo porozumění tomu, kolik vody, slunce a živin vaše rajčata potřebují a jak se tato potřeba odlišuje například od okurek. Museli byste se také naučit, jak předcházet poničení úrody od zajíců či hmyzu.

Podobně je tomu ve 3. dimenzi. Abyste se stali jejím mistrem, jste neustále testováni a objevují se nové okolnosti, ve kterých se musíte orientovat. Je to jako kdyby vaše řeklo „To se ti povedlo, že jsi mlčel a raději nic neříkal(a). A co nyní na základě této zkušenosti v trochu jiných podmínkách. Jak zareaguješ? Pokud je součástí životní výzvy se stát odvážným/odvážnou, jak v této nové situaci budeš svou odvahu demonstrovat?“

Když se začnete pohybovat ve vyšších dimenzích jako jsou čtvrtá a pátá, stane se několik věcí. Vaše ego přestane být tak aktivní a dominantní, jako bylo v dimenzi třetí. Začnete jej integrovat se svou duší a díky tomu se vám otevře zcela nová úroveň uvědomění, která vám umožní se doopravdy poznat. Budete vědět přesně to, co ví i vaše duše.

V naší poslední konverzaci se Metatron vyjádřil, že „Průměrný člověk operuje 75% času nevědomě a 25% vědomě.“ Jakmile se začnete pohybovat a žít na vyšší platformě vědomí, budou vám zřejmé možnosti, jak z této hry vystoupit.

Není to tedy o tom 3. dimenzi opustit – to je stejně nevyhnutelné. Je to o tom tuto třetí dimenzi zvládnout či lépe řečeno ovládnout. Porozumět, jak si hrát s vibracemi vyšších dimenzí dokud jste ve vašem těle.

Ego je tedy vynikající nástroj, který vám pomáhá si skvěle poradit s dualitou bez toho, aby vás nějak ovlivňovala. Budete schopni využívat tzv. simultánní čas a volit si, jakou zkušenost chcete zažít. Toto vše je již dostupné, ale vyžaduje to velice odlišné úvahy než ty, kterými jsme se řídili doposud.

Zdroj překladu
Jim Self a Roxane Burnett (Mastering Alchemy), masteringalchemy.com

Podpořit bennu.cz

0 %