Jim Self (Mastering Alchemy)

Proč je na světě nyní tolik chaosu: Část první

změna

Lidstvo nyní zažívá velikou změnu. Radost z ní mají také další bytosti a učitelé Světla. Jsou dokonce překvapeni, jakou cestou se lidstvo vydalo – onen směr totiž povznese nejen je, ale i vše ostatní ve Vesmíru. Přesto si je většina lidstva této změny i vlastního přispění nevědoma.

Tato transformace je tak obrovská, že si ani naše představivost nedokáže představit její důsledky. Její součástí je rozpad a rekonfigurace všeho, co jsme považovali za samozřejmé. Postupně opadají zkostnatělé systémy, které doposud diktovaly způsob života národům, kulturám i jednotlivcům v rámci 3. dimenze. Procházíme změnou vědomí ale i světa kolem nás. Ovlivňuje to každý aspekt na Zemi: naši politiku, sociální a ekonomické struktury, ovzduší, počasí, instituce, války, to jak se díváme na vztahy, naši práci, myšlenky i pocity.

Je to čas proměny naší paměti, DNA, fyzického i emocionálního těla, našich přesvědčení, vnímání dobra a zla a zejména našeho vědomí o tom, co je ve skutečnosti možné. Zdá se, jakoby každý den bylo na světě ještě více nespravedlnosti, strachu, zmatku a konfliktů. Pro mnoho lidí je to velice nepříjemný pohled. Lidé se navzájem zabíjí, umírají korálové útesy v oceánu. Tato změna však nastává, ať už ji věnujete pozornost nebo ne. Lidstvo a Země se mění a my proti tomu můžeme bojovat nebo pomoci.

Otázkou tedy je: Jakou cestu napříč toutu změnou si vyberete?

Ačkoliv to pro vás nemusí být na první pohled zřejmé, tato změna s sebou nese nový způsob porozumění o tom, jak spolu můžeme znovu žít na Zemi v harmonii. Postupně se stáváme globální komunitou. Třídimenzionální struktura duality – černá a bílá, východ a západ, dobro a zlo, my a oni, muži a ženy – to vše se mění. Na jedné straně se tyto dělící „čáry“ rozmělňují. Na straně druhé pozorujeme extremismus, rozdělování a strach. Posouváme se tedy z 3D zkušenosti oddělení a extrémů ke způsobu života, který umožňuje větší možnosti, propojené komunity a větší smysl pro lehkost bytí.

Mezitím ale existuje určité období přechodu, kde se teď právě nacházíme. Nastanou i nepříjemné chvíle. Pokud pozorujete naši kulturu, politiku, náboženství, vzdělávání nebo vztahy, můžete si všimnout viditelnějšího rozdělování obyvatelstva. Rasové nepokoje, boj o práva člověka, války, strach a šikana dominují zprávy a tím i pozornost většiny lidí. Na první pohled se zdá, že se věci zhoršují.

Abychom společně dosáhli „ráje na Zemi“, musí však vše, co je nízké vibrace vystoupit na povrch a být propuštěno. Proto nyní zažíváme tolik významných konfliktů po celém světě. I když je to nepříjemné, je tato zvýšená aktivita a nepokoje dobrým znamením – opouští nás nerovnováha.

Nepokoje a konflikty nezmizí proto, že se jich obáváme nebo si přejeme, aby zmizely.

Takovéto reakce jsou onou příčinou strachu a nepohodlí, které si k sobě přitahujete. Úlohu zde hraje Zákon Přitažlivosti. Pokud budete ovšem tyto změny tiše pozorovat, uvidíte lépe, jak vás tato velká změna ovlivňuje i se skrze ní snadněji překlenete. A to zejména tím, že si z místa vlastní rovnováhy vyřešíte svoje vlastní problémy jako první – propustíte vše, co je v nerovnováze.

Toto je cesta, jak projít transformací s jistou dávkou lehkosti a blahobytu.

Zdroj překladu
Mastering Alchemy, masteringalchemy.com/content/why-all-chaos-now-part-one

Podpořit bennu.cz

0 %