ChannelingElan česky

Elan – Trvejte na svém rozhodnutí

Elan - Trvejte na svém rozhodnutí

V této části „procesu“ se většina lidí zasekne. Jakmile se jednou rozhodnete, že jste NYNÍ takoví, jako si přejete a ve vaší realitě se objeví něco, co tomu rozporuje, začnete být zklamaní. „Tak to moje rozhodnutí se neujalo, zdá se, že asi vážně takový/taková nejsem.“

To, co se ale ve skutečnosti děje, je, že se necháte protikladnými „vnějšími okolnosti“ ovlivnit směrem od vašeho nového posilujícího rozhodnutí. Měníte tedy své rozhodnutí na to původní, které reflektuje ne-schopnost. Stále tedy platí, že jste tím, v co se rozhodnete. Ovšem v tomto případě a přítomném okamžiku se rozhodujete v to, co nepreferujete, místo toho, co byste rádi.

Když se tedy rozhodnete, že NYNÍ jste takoví a vaše vnější realita vám ukazuje opak, pak místo toho, abyste si to nechali „rozmluvit“, to využijte pro posílení vašeho nového rozhodnutí! „Podívejme se! Rozhodl(a) jsem se, že jsem takový/taková a můj vnější svět mi ukazuje opak! Díky externí realito, že mi připomínáš pomocí kontrastu, jaké je moje rozhodnutí, takže jej mohu znovu utvrdit a reaktivovat!“

Když se tak ve vaší realitě objeví něco, co se jeví, jako opak toho, co jste chtěli, použijte tyto okolnosti k zesílení vašeho rozhodnutí spíše než jeho zrušení.

Příklad: Pokud se rozhodnete, že (chcete být) jste velice populární osobností a pak si všimnete, že vás nikdo nezve na akce, o kterých jste to očekávali, nenechte se odradit od vašeho nového rozhodnutí (což znamená vrátit se zpět k tomu původnímu, bezmocnému – nejsem populární). Odpovězte či reagujte: „Ach, děkuji ti, vnější realito, že mi připomínáš kontrastem toho, co je moje nové rozhodnutí, abych ho mohl ještě zesílit a utvrdit!“

V rámci procesu „vytrvání na rozhodnutí“ vždy využívejte realitu kolem sebe jako posilovač vašeho nového rozhodnutí. Postupně se totiž dostanete do bodu, kdy jej svět kolem vás začne plně reflektovat.

Přesvědčení a „to, co je přímo před vámi“

Příčina=>Opožděný výsledek
Původní zvuk=>Opožděné echo zvuku
Přesvědčení=>Vámi vnímaná realita

Uvažujte o přesvědčeních jako o příčině a o „tom, co vidíte před sebou“ jako o opožděneném výsledku. Podobně jako křik uvnitř skal může být příčinou a jeho echo zpožděným důsledkem. Všimněte si, že když zakřičíte „jedna“ a hned pak „dvě“, v momentě, kdy zakřičíte „dvě“, ještě stále slyšíte dozvuky „jedna“. Podobně je tomu u vašich přesvědčení. „Jedna“ reprezentuje vaše původní oslabující přesvědčení a „dvě“ to nové, sebe-posilující. Když se tedy rozhodnete v něco nového, ještě budete vnímat dozvuky toho starého.

Neznamená to ale, že se nové přesvědčení neuchytilo. Jeho echo se k vám prostě ještě nedostalo. Stále totiž vnímáte dozvuky toho předchozího. Neopouštějte tedy vaše nové přesvědčení jen kvůli tomu.

Nekoukejte se na to, co je stejné („Ach, mám pocit, že se nic nezměnilo.“)

Místo toho sledujte rozdíly („Ach, nové přesvědčení začíná přinášet ovoce!“)

Závěr: Ignorujte důkazy starého přesvědčení a hledejte ty v souladu s vaším novým, posilujícím.

4. díl ze seriálu: Ústřední koncepty Elana

Zdroj překladu
Elan channeled by Andrew, elan-teachings.weebly.com

Podpořit bennu.cz

0 %