ChannelingOtázky a odpovědi

Jak se vypořádat s odporem a přitáhnout si do života více toho, co si přejeme?

Jak se vypořádat s odporem a přitáhnout si do života více toho, co si přejeme?

Pokud se právě nacházíte na nepříjemném místě v životě, je velice lehké se nadále soustředit na to, co nefunguje. Z takovéhoto temného místa je navíc složité se rozpomenout na to, co víte a na ty dobré chvíle. Nacházíte-li se v takovéto situaci, pak je klíčem postupně nenásilným způsobem odpoutat pozornost od odporu, který pociťujete.

A jak to uděláte? Odporu nelze logicky odporovat, tím jen získáte více toho, čemu se bráníte. Akceptace zase může být příliš velkým skokem z bolestivého místa, kde se právě nacházíte. Vyzýváme vás proto, abyste pochopili, že vaše nepohodlí má svůj význam. Je to nástroj, který vás má „přeladit“ a vést za tím, co je pro vás vhodnější a bez odporu.

Když vám není dobře, může být těžké si představit něco radostného. Zkuste se tedy podívat po něčem, co by mohlo být trochu pocitově příjemnější. Podívejte se třeba na seriál, který milujete, přečtěte si knihu, která vás zaujala nebo se prostě zvedněte a zkuste se rozhýbat. Jděte ven, nejlépe na slunce. Snažte se prostě nalézt něco, co není tak hutné a necítíte vůči tomu odpor.

Jakmile začnete věnovat pozornost tomu, co je pocitově příjemnější, zjistíte, že existují věci, které ve vašem životě fungují. Odsud je to již malý krůček k vděčnosti. I kdybyste objevili něco, kvůli čemu se jen na minutu ucítíte lépe, můžete to ocenit. Navíc vám takový trénink pomáhá ukotvit více toho, co si přejete a zasloužíte. Pomáhá vám to také být bez odporu, protože nemůžete zároveň praktivovat vděčnost a cítit odpor. Co víc, nasměruje vás to více do přítomnosti, jediného místa, kde může nastat opravdová změna.

Nekomplikujte to. V jednoduchosti je síla. Je čas návratu k základům, ne se snažit vibračně skákat přes velké „vzdálenosti“. Na to bude později času dost. Pokaždé, když totiž najdete cestu zpět ke světlu a vaší skutečné božské podstatě, stanou se skvělé věci skutečností.

Nebojte se také povolat své průvodce a anděly, aby vám pomohli. I když je z temného místa složité cítit jejich jemnou energii, věřte, že každé přání je vždy vyslyšeno a bude na něj reagováno. Nemusíte je nutně cítit kolem sebe, ale když se budete soustředit, ucítíte odlehčení energie. Požádejte je o radu či pomoc a sledujte znamení a synchronicity, které vám budou prezentovány.

Buďte k sobě hlavně milí a hodní – nehledě na to, kde se právě teď nacházíte.

Milujte se.

Starejte se o sebe.

Odpusťte si, pokud máte pocit, že jste se na okamžik ztratili nebo jste přetížení.

Mějte na sebe realistická očekávání.

Osvícení je postupné, krok za krokem z temnoty, jedna změna po druhé. Pokud se rozhodnete alespoň na moment cítit lépe, i kdyby jen na krátký, uvidíte brzy slušný pokrok směrem k tomu, kam vás vaše božská jiskra vede.

Zdroj překladu
Archangel Gabriel through Shelley Young, trinityesoterics.com

Podpořit bennu.cz

0 %