ChannelingSeth

Seth: Duchovní učitel, který nastartoval New Age

Seth / Jane Roberts

Seth je světově známý duchovní učitel (channelovaná bytost, entita), který promlouval skrze spisovatelku Jane Roberts v 60- – 80. letech 20. století. Vše probíhalo, když byla Jane v transu. Mezi její slavné výroky patří například: „To vy tvoříte svou realitu“.

Lze říci, že právě zprávy od Setha nastartovaly to, čemu se dnes říká hnutí New Age. Channelovaný materiál byl formou audia a zejména knih úspěšný po celém světě a přeložen do mnoha jazyků. My se v našem novém seriálu (podobně jako u Bashara: Ústřední koncepty Bashara) seznámíme s hlavními pilíři této perspektivy.

Pokud vás tedy zajímají odpovědi na nejdůležitější životní otázky a chcete svůj život zlepšit, dozvíte se v této sérii jak na to.

Úryvky z audio kolekce Setha, část 1., kazeta 1

„Vaše přesvědčení formují vaši realitu. Velice také záleží na intenzitě daného přesvědčení, přičemž vzájemná přesvědčení spolu mohou být v kontradikci – bojovat spolu.

Pokud například věříte, že se k vám lidé chovají nebo budou chovat hezky, bude tomu tak. Když naopak uvěříte, že je celý svět proti vám, přesně taková bude vaše zkušenost. Pokud uvěříte, že od 22 let budete stárnout a chátrat, vaše realita bude přesným odrazem.

Totéž platí třeba o chudobě. Pokud v přítomné okamžiky věříte, že jste chudí, vaše zkušenost vám dokáže přesně to. Vaše přesvědčení se vám v realitě zrcadlí. Formují vaší představu a nelze před nimi utéct. Lze říci, že jsou metodou, která vytváří vaší zkušenost.

Je velmi důležité, abyste si uvědomili, že tu nejste napospas nevysvětlitelnému, ani událostem, nad kterými nemáte žádnou kontrolu. Nezáleží na tom, jestli mluvíme o těch psychologických nebo fyzických.

Je úplně jedno, jestli věříte, že váš současný život je výsledkem traumat z dětství nebo důsledkem minulých životů, oboje totiž způsobí, že se budete cítit, jakobyste nad ním neměli žádnou kontrolu. Vaše události, zážitky, životy a zkušenosti jsou důsledkem vašich současných přesvědčení. Změňte je, a tím změníte i váš život.“

1. díl ze seriálu: Sethovy promluvy

Zdroj překladu
Seth Learning Center, www.sethlearningcenter.org

Podpořit bennu.cz

0 %