Seberozvoj

Řešidlo – Díl 4. Proč nás druzí ponižují?

Jestli máte to štěstí, že vás někdo ponižuje, pak to znamená, že máte něco, co on nemá. Máte nějakou hodnotu, protože jinak by neměl, co ponižovat.

A proč to dělá?

Ti kdo jsou neúspěšní nebo nespokojení, tak ty poznáte jednoduše. Mluví o lidech a ne o nápadech. A mluví o nich negativně. Všímáte si, na co se zaměřují? Nikdy ne na sebe. A proč?

Nejsou schopni se sebou pracovat. Najít na sobě chyby, tedy přiznat si je, zlepšit se a vyrůst. A protože se nezlepšují, tak nezvyšují svou kvalitu. Svou hodnotu. Pamatujme si to.

Dejme tomu, že ten člověk má hodnotu 2. Vy máte hodnotu 5. Jestliže ten člověk není schopen mít vyšší hodnotu než 2 a přesto chce být výš než vy, musí co udělat. Jaké je jeho jediné řešení? Musí snižovat vaši hodnotu.

Vaše sebevědomí, vaše cíle. Vaši snahu. Všechno, co vám umožňuje růst. Musí oslabovat vaše přednosti, aby jste je neuplatnily. Musí vás donutit pochybovat, že můžete mít vyšší hodnotu. A když to dokáže, tak ta vaše hodnota opravdu klesne. Třeba až na jedničku. A on bude výš než vy, aniž by cokoli pozitivního dokázal. Přemýšlejte o tom.

Ponižovat druhé je jediná šance lidí, kteří na sobě nedokážou zapracovat.

A co s nimi? Já bych je neřešil. Co vy na to? Nikdy nezapomínejte, že závist si musíte zasloužit.

Řešidlo, Petr Casanova

ZDROJ: http://fctv.cz/porady/residlo/residlo-4—proc-nas-druzi-ponizuji

Podpořit bennu.cz

0 %