Matt Kahn českyOtázky a odpovědiPovaha věcí

Matt Kahn – Proč zažíváme některé věci stále dokola

Matt Kahn - Proč zažíváme některé věci stále dokola

Někdy se nám v životě opakují věci a situace, dokud se přes ně nedostaneme. Ona bolest není způsobena okolnostmi nebo procesem probuzení, ale tím, jak často očekáváme moment úlevy.

Z perspektivy ega je vzdát se hledání úlevy něco jako zoufalost. A přitom z perspektivy duše, když zcela autenticky přestanete chtít, aby se věci změnily nebo byly jiné, vznikne nový a větší prostor pro úlevu. Ne proto, že by se něco kolem změnilo, ale proto, že vaše pozornost není neustále zaměřena na očekávání a může konečně setrvat v bytí přítomného okamžiku reality.

Pokaždé, když se máte rádi bez očekávání, jak tato láska změní to, jak se cítíte, posunujete se hlouběji do souladu s vaší přítomností. Pokud se máte rádi jen za účelem a nadějí, že je to jakýsi magický způsob, který věci změní podle vaší představy – tím víc se zacyklíte ve vašem existenciálním pekle.

Nechť vám tato zpráva pomůže v tom se oprostit od sledování příchodu změny, kterou si tak přejete a odhalí nuance mikro-řízení vašich zkušeností. Uvolní se tím prostor a energie, abyste svému srdci mohli dát všechnu lásku, kterou si zaslouží.

Zdroj překladu
Matt Kahn, www.mattkahn.org

Podpořit bennu.cz

0 %