SebeláskaVidea

Brené Brown: Sila zranitelnosti [VIDEO]

Brené Brown študuje ľudské vzťahy – naše schopnosti sa vcítiť do niekoho pocitov, schopnosť patriť alebo milovať. V dojímavej a vtipnej prednáške zdieľa hlboké vhlady do jej výskumu. Do toho výskumu, ktorý ju poslal na osobnú cestu hľadania samej seba a ako porozumieť ľudstvu.

Zdroj: TED

luci1Lucie: Vzpomněla jsem si dnes cestou do práce na Vladimíra Menšíka, skvělého herce a komika, byl báječný a jak dokázal lidi rozesmát svými barvitými příběhy, měl obrovský dar a talent. Přemýšlela jsem nad čím se dřív bavili moji rodiče a kde jsme dnes. Je to fajn, 😀 táta sleduje politiku a vždy ho u toho málem trefí šlak a mamka sleduje Prostřeno a jiná podobná televizní dílka, sleduje životy zúčastněných, miluje svoje slepičky a králíky a okopává zahrádku.

Já už televizi nesleduji, ale hledám podnětné rozhovory k poslechu. Dávno jsem v uvozovkách, „nic mým uším lahodícího“ nenašla, točila jsem už vyposlechnuté Duše K a Karaimi, a lačně dál hledala téma, které by mě v zájmu „uneslo“ ….. ale, pak jsem si vzpomněla na audioknihu, kterou mi dal můj milý k vánocům, jen ve chvíli kdy jsme se do ní zaposlouchala poprvé, byla jsem v metru a moje sluchátka vypovídaly službu a ještě se mi zdálo, že tam někde v zadu slyším „oný“ povědomý americký žensko-diktátorský projev, který mi obzvlášť poslední dobou ježí chlupy na těle i na hlavě. Když jsem si audioknihu v těchto dnech pustila znovu, s novými sluchátky a v metru :-), našla jsem v poslechu ženu – sympošku – usměvavou – uvolněnou – vtipnou, která fantasticky zformulovala „zranitelnost“, …jihla jsem při poslechu. Je to zvláštní, že potřebujeme zformulovat a slyšet to co vlastně někde hluboko víme a cítíme, ale pak k nám ta klíčová formulace odněkud přivalí a my pookřejeme, spojíme emoci a myšlenky, nadskakujeme od radosti, že můžeme jít dál takový jaký jsme a o co víc, že na to můžeme být dokonce pyšní, namísto toho, aby jsme tu či onu vlastnost schovávali, či se za ní dokonce styděli…takový byl můj pocit dnes ráno…..sdílím s vámi s radostí tuto dámu a nechť i vám rozveselí srdce i mysl.

Milujme se takový jací jsme.

Pracuji na tom 🙂 !

Podpořit bennu.cz

0 %